Naslovna BiH Kordić odredio lokaciju za koncert Joksimovića u Mostaru, Bošnjaci protiv

Kordić odredio lokaciju za koncert Joksimovića u Mostaru, Bošnjaci protiv

Od admin
A+A-
Resetiraj

Doček Nove godine u Mostaru, najavili su, bit će održan na parkingu između zgrade HNK koja je trenutno u dogradnji i zgrade vlade FBiH.

Parking na ovoj površini trenutno koristi kompanija Mo Parking za naplaćivanje parkinga, a Islamska zajednica ga smatra dijelom Lakišića harema na kojem žele izgraditi Islamski kulturni centar.

“Sljedeći korak je priprema same lokacije, a očekujemo veliki spektakl za sve Mostarke i Mostarce, kao i naše goste” kazao je na kraju Mario Kordić.

Ipak, prema najavama bošnjačkih vijećnika u GV Mostara to se neće desiti. Vijećnik Adil Šuta to je najavio na društvenim mrežama.

– Doček Nove godine NEĆE biti održan na dijelu lokaliteta nekadašnjeg Lakišića harema. To smo jasno danas tražili od gradonačelnika i tako će i biti. Španski trg je mjesto za velike događaje, pa tako i za doček Nove godine. Jasno smo istakli da je ovo “prst u oko” Bošnjacima Mostara i da se organizatori navedene manifestacije ne igraju sa našim osjećajima, napisao je Šuta.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE