Naslovnica Magazin Korisni savjeti: Evo kako možete smanjiti račune za struju

Korisni savjeti: Evo kako možete smanjiti račune za struju

67

Vrlo često znamo pronaći punjače koji su uključeni u struju, a niti jedan uređaj se na njemu ne puni. Zapamtite da punjač troši čak i ako nije spojen na telefon. Isključite punjač iz napajanja kada ga ne koristite

Elektronski uređaji koji su uključeni u struju, a ne koriste se (poput ugašenog televizora) troše 15% njihove ukupne potrošnje. Potrošnja na ovaj način može dodati i do 10% potrošnje kućanstva. Ako se koriste kabeli s prekidačem za potpuno odvajanje struje, možemo smanjiti potrošnju za 39 kg CO2 godišnje.

Ako želite uštedjeti onda svakako izdvojite novac na dobar i učinkovit uređaj. Nakon deset godina korištenja učinkovitog uređaja mogli biste uštedjeti 74,7% ukupne potrošnje električne energije.

Osim toga, vrlo je bitno na pametan način koristiti uređaje. Primjerice, nemojte otvarati frižider ako nije potrebno (posebno ako idete provjeriti što ima u njemu).

Vrlo često znamo pronaći punjače koji su uključeni u struju, a niti jedan uređaj se na njemu ne puni. Zapamtite da punjač troši čak i ako nije spojen na telefon. Isključite punjač iz napajanja kada ga ne koristite.

Ako peglate odjeću nikako ne ostavljajte peglu uključenu. Pokušajte peglati veću količinu odjeće i isključite je ako je ne koristite.

Kod pranja rublja u mašini, gledajte da bubanj napunite do kraja. Samim time manje ćete je koristiti i uštedjeti energiju, piše 24sata.

Prethodni članakJoyce: Ne možeš bauljati po svijetu i misliti da si iznad zakona samo jer si bogat
Naredni članakHOĆE LI BIHAĆKI DOM PENZIONERA I DOM USAOJA DOBITI ONO ŠTO ZASLUŽUJU ?