Naslovna USK Kreću nova asfaltiranja u Bihaću: Zbog trgovačkog parka “Bišće”, gradonačelnik Sedić poručio da će asfaltirati još nekoliko ulica

Kreću nova asfaltiranja u Bihaću: Zbog trgovačkog parka “Bišće”, gradonačelnik Sedić poručio da će asfaltirati još nekoliko ulica

Od admin
A+A-
Resetiraj

Povodom gradnje jednog od najvećih regionalnih trgovačkih parkova, oglasio se i prvi čovjek grada Bihaća gradonačelnik Elvedin Sedić.
Naime, gradonačelnik Sedić je poručio da će upravo zbog navedenog parka, biti asfaltirana pristupna ulica trgovačkom parku kako bi pristup vozilima parku bio olakšan, a prilika će se iskoristiti da se asfaltira, odnosno rekonstruiše i dio magistralne ceste M14 u tom dijelu grada:

– Kroz postupak izdavanja odobrenja za građenje upoznat sam koliko je bračni par Prošić, pored kapitala, uložio rada, truda, volje, energije i upornosti da bi ovaj projekat došao do realizacije. Kako se radi o trenutno najvećoj i jednoj od najvećih investicija u poslijeratnom periodu u Bihaću, trudili smo se da im u tom procesu budemo stalno na raspolaganju. S obzirom da je izgradnja ovakvog Retail parka za Bihać značajna s više različitih aspekata, odlučili smo i izvršiti rekonstrukciju kompletne pristupne saobraćajnice od Jablanske ulice do parka, a od JP Ceste FBiH tražit ćemo i rekonstrukciju magistralne ceste M14 na tom dijelu…, objavio je gradonačelnik Sedić.

Podsjećamo, otvaranje jednog od najmodernijih trgovačkih parkova u regionu “Bišće” planirano je za mart 2024. godine, objavio je biznisinfo.ba.
Investitor je kompanija ANH Capital Investment.

Vlasnici ove firme su kompanija “Petrol-P” Bihać i “Leburić-komerc” Prnjavor. Vlasnica firme “Petrol-P” je Fatima Prošić dok iza “Leburić-komerca” stoje Milan i Dragan Leburić.
Inače, “Leburić-komerc” prošle godine je imao prihode od 240 miliona KM i zaradu od oko 16,5 miliona maraka.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE