Naslovnica Sport Kyrgios i Kokkinakis donijeli Australiji prvo dubl finale nakon 1980. godine

Kyrgios i Kokkinakis donijeli Australiji prvo dubl finale nakon 1980. godine

49

Australci se sada nadaju potpunom iznenađenju, s obzirom na to da su na truniru u Melbourneu nastupili zahvaljujući pozivnici organizatora, a publiku zabavljaju nekonvencionalnom i zabavnom igrom

Australski teniseri Nick Kyrgios i Thanasi Kokkinakis donijeli su toj zemlji prvo finale nakon 1980. godine u konkurenciji dublova, na teniskom Grand slam turniru Australian Open u Melbourneu.

Australski dubl u polufinalu je savladao Španca Marcela Granollersa i Argentinca Horacia Zeballosa rezultatom 7:6 (4) i 6:4.

Australci se sada nadaju potpunom iznenađenju, s obzirom na to da su na truniru u Melbourneu nastupili zahvaljujući pozivnici organizatora, a publiku zabavljaju nekonvencionalnom i zabavnom igrom, prenosi STA.

Njihovi protivnici u finalu u subotu će biti Britanci Matthew Ebden i Max Purcell, koji su u polufinalu bili bolji od Amerikanca Rajeeva Rama i Britanca Joea Salisburyja.

Finale 1980. godine bilo je u potpunosti australsko. Tada su Kim Warwick i Mark Edmondson bili bolji od Petera McNamare i Paula McNameeja sa 7:5 i 6:4.

Autor: Fena

Prethodni članakNajavljen generalni štrajk svih zaposlenih u zdravstvu
Naredni članakErupcija vulkana na Tongi uzrokovala ekološku katastrofu u Peruu