Naslovna BiH Laketa: Schmidt granicu BiH nije prešao kao diplomata UN-a

Laketa: Schmidt granicu BiH nije prešao kao diplomata UN-a

Od admin
A+A-
Resetiraj

– U vezi stalnih natpisa u sredstvima javnih informisanja želim informisati javnost da pojedinci svoje interpretacije nezakonitog djelovanja, smatraju za “sveto slovo” – rekao je Laketa i podsjetio da Rezolucija kaže da strane zahtijevaju postavljanje visokog predstavnika, koji će biti imenovan u skladu sa relevantnim rezolucijama Vijeća sigurnosti UN-a.

Istakao je da je Schmidt granični prelaz prešao kao poslanik, odnosno kao diplomata Njemačke, a ne kao diplomata UN.

– Dozvolili smo da građanin Njemačke misli da je donio Zakon – smatra Laketa.

Podsjetio je da Zakon u BiH donosi Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine, NSRS kao i Parlament FBiH.

– Svojim neovlaštenim aktivnostima dovodi do urušavanja Ustavnog poretka Bosne i Hercegovine. Pošto svi smatraju da se mogu ponašati mimo Zakona, svaki predstavnik RS u državnim institucijama Bosne i Hercegovine će po Zakonu štiti interese RS i predsjednika RS Milorada Dodika – rekao je Laketa i poručio da neće dozvoliti klasičnu zamjenu teza.

Nije dobro da se i mi, kaže Laketa, predstavnici iz RS, ne ponašamo po Zakonu jer trenutno smo jedini koji štite Dejtonski mirovni sporazum.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE