Naslovna Sport Larisa Cerić i Toni Miletić okonačali nastupe na EP u Montpellieru

Larisa Cerić i Toni Miletić okonačali nastupe na EP u Montpellieru

Od admin
A+A-
Resetiraj

Najtrofejnija bh. judašica završila je nastup u 1. kolu porazom od Italijanke Asyje Tavano, dok je naš jedini predstavnik u muškoj konkurenciji Toni Miletić na startu pobijedio Adama Borchashvillia iz Austrije, ali ga je u 2. kolu zaustavio Mađar Krizstian Toth. Zlatnu medalju u toj kategoriji osvojio je Nemanja Majdov iz Istočnog Sarajeva, koji nastupa za reprezentaciju Srbije.

Svoje učešće na EP-u ranije su završile bh. takmičarke – sestre Anđela i Aleksandra Samardžić. U kategoriji do 57 kg Anđelu je u 1. kolu eliminirala Njemica Paulina Starke. Aleksandra Samardžić na startu takmičenja u kategoriji do 70 kg  bila je slobodna, u 2. kolu savladala je Gruzijku Ninu Gulbani, a nastup je okončala nakon poraza od Hrvatice Barbare Matić, koja je na kraju osvojila bronzu.

Na EP-u, koje je ove godine bilo jedan od glavnih kvalifikacionih turnira za Olimpijske igre sljedeće godine u Parizu, učestovalo je 389 takmičara i takmičarki iz 46 zemalja.

Najuspješnija je bila Francuska sa po četiri zlatne i bronzane medalje.

(Vijesti.ba / FENA)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE