Naslovnica Svijet Ledena kiša srušila stabla i električne stubove, oštećeno više od 20 vozila

Ledena kiša srušila stabla i električne stubove, oštećeno više od 20 vozila

99

Stručne službe objašnjavaju da su se kišne kapi smrzavale na drveću i stupovima, i da su se oni pod teretom leda i zbog raskvašenog tla rušili

Ledena kiša koja je pala tijekom vikenda u Subotici na sjeveru Vojvodine srušila je 21 stablo i više električnih stubova, oštećeno je 20 vozila, kao i objekata, no niko nije stradao, objavio je u utorak gradski portal Subotica.com.

Stručne službe objašnjavaju da su se kišne kapi smrzavale na drveću i stubovima, i da su se oni pod teretom leda i zbog raskvašenog tla rušili.

Foto: Subotica.com

Oborenih stabala i stupova bilo je u samom središtu grada, ali i u okolnim naseljima na sjeveru Bačke, a posebno su opasnost predstavljali oštećeni električni i telefonski kablovi.

Foto: Subotica.com

Poduzeće “Čistoća i zelenilo” u ponedjeljak je zaprimilo 52 prijave, a u utorak još dvadesetak, zbog čega su njihove službe stalno na terenu.

Gradski parkovi u Subotici su zatvoreni zbog opasnosti od rušenja stabala, navodi gradski portal koji dodaje da se ovakva slika ledom okovane Subotice ne pamti, prenijela je Hina.

Foto: Subotica.com

Park ‘Dudova šuma’ obilježen je crvenom trakom kao izuzetno opasan, dok se šteta samo vizualno procjenjuje, jer ni njihovi uposlenici ne ulaze na intervenciju u park.

Foto: Subotica.com

Nema podataka o količini padavina, ali led koji se stvorio na drveću, stubovima, automobilima i kablovima bio je debeo najmanje dva do tri centimetara.

Prethodni članakKORONA BILANS U USK: TESTIRANO 906 UZORAKA, NOVOZARAŽENE 24 OSOBE, DVA SMRTNA ISHODA
Naredni članakAncelotti nakon poraza: Izgleda da smo uzeli još jedan dan godišnjeg