Naslovnica Magazin Legendarna ex-YU glumica hrani se u narodnoj kuhinji: “Nije lijepo da umjetnici...

Legendarna ex-YU glumica hrani se u narodnoj kuhinji: “Nije lijepo da umjetnici žive ovako”

70

Vesna je publici poznata po ulozi u filmovima “U ime naroda”, “Ljepota poroka”, “Čudo neviđeno”, kao i u serijama “Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo”, “Oriđinali” i drugim

Glumica Vesna Pećanac fotografisana je u narodnoj kuhinji u Beogradu. Fotografije legendarne jugoslovenske i  srbijanske glumice proširile su se Twitterom, a prizor je rastužio mnoge.

“Redovna korisnica kuhinje Vjerskog dobrotvornog starateljstva. Prepoznajete li ženu na ovim fotografijama?”, napisano je u objavi.

Uskoro se oglasio i režiser Srđan Dragojević.

Kuhinja verskog dobrotvornog starateljstva. Velika glumica, Vesna Pecanac. Borio sam se kao poslanik protiv ideje Ministra Tasovca da ukine nacionalne penzije za umetnike u Zakonu.Oborio sam zakon i sacuvao ih ali nisu dodeljene 7 god.Nije lepo da umetnici dozive ovako nesto. pic.twitter.com/wkgy27qIX8

— Srdjan Dragojevic (@srdjandrago) January 8, 2022

“Kuhinja vjerskog dobrotvornog starateljstva. Velika glumica, Vesna Pećanac. Borio sam se kao poslanik protiv ideje Ministra Tasovca da ukine nacionalne penzije za umjetnike u Zakonu. Oborio sam zakon i sačuvao ih, ali nisu dodijeljene sedam godina. Nije lijepo da umjetnici dožive ovako nešto”, napisao je Srđan.

Редовна корисница кухиње Верског добротворног старатељства. Да ли препознајете жену на овим фотографијама? pic.twitter.com/QqsCUbMX8g

— Марија Тодоровић (@Zlikiliki) January 8, 2022

U komentarima se javila jedna Srđanova pratiteljica koja je napisala da je jednom glumicu vidjela u narodnoj kuhinji.

“Vidjela sam je tamo jednom prilikom… Imala sam priliku upoznati ljude koji rade tamo i sve pohvale za kuhinju Vjerskom dobrotvornog starateljstva koja hrani mnoge u svojim prostorima”, napisala je.

Vesna je publici poznata po ulozi u filmovima “U ime naroda”, “Ljepota poroka”, “Čudo neviđeno”, kao i u serijama “Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo”, “Oriđinali” i drugim. Veliki dio karijere je provela u Ateljeu 212 gdje je ostala upamćena po izvođenju monodrame “O, kakav divan dan”.

Autor: Index.hr

Prethodni članakDodik nakon hladnog tuša u Beogradu: Vučićev prijedlog je racionalan
Naredni članakPredsjednik Ustavnog suda BiH: Još nema zahtjeva o prijenosu nadležnosti na RS