Naslovnica Bosna i Hercegovina Magazinović: Hitno poslati humanitarnu pomoć Ukrajini

Magazinović: Hitno poslati humanitarnu pomoć Ukrajini

706

Minimum podrške koji BiH, naročito s obzirom na iskustva patnje iz nedaleke prošlosti može napraviti, je da uputi humanitarnu pomoć Ukrajini kao podršku, ali i kao znak saosjećanja sa ukrajinskim narodom

Poslanik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Saša Magazinović danas je uputio poslaničko pitanje o tome da li nadležne institucije BiH poduzimaju bilo kakve aktivnosti na slanju humanitarne pomoći Ukrajini.

Magazinović je na društvenim mrežama objavio da se inicijativom obratio predsjedavajućem Vijeća ministara BiH Zoranu Tegeltiji i ministrici vanjskih poslova BiH, Biseri Turković.

-Kroz ovo poslaničko pitanje iniciram da državni nivo vlasti prednjači i poduzme hitne aktivnosti povodom slanja humanitarne pomoći Ukrajini. Sve evropske zemlje poduzimaju značajne korake u pružanju različitih vrsta pomoći Ukrajini. Minimum podrške koji BiH, naročito s obzirom na iskustva patnje iz nedaleke prošlosti može napraviti, je da uputi humanitarnu pomoć Ukrajini kao podršku, ali i kao znak saosjećanja sa ukrajinskim narodom. Također, očekujem da otvorite mogućnost da tim aktivnostima doprinos daju i građani BiH – naveo je Magazinović u obrazloženju inicijative upućene Tegeltiji i Turković.

Autor: S. Degirmendžić/Fokus.ba

Prethodni članakŠvicarska prekinula tradiciju i uvela Rusiji sankcije, odmah su stupile na snagu
Naredni članakNa teritoriju Ukrajine pale rakete ispaljene iz smjera Bjelorusije