Naslovna Sport Mainz otjerao fudbalera jer je javno podržavao Palestinu

Mainz otjerao fudbalera jer je javno podržavao Palestinu

Od admin
A+A-
Resetiraj

Bivša zvijezda Aston Ville i PSV-a nedavno je suspendovana sa treninga i utakmica u njemačkom klubu nakon što je objavio propalestinski post na društvenim mrežama, koji je brzo izbrisao.

Mainz je ranije ove sedmice objavio da je ukinuo El Ghazijevu suspenziju nakon “ozbiljnog razgovora” sa ovim fudbalerom.

“S obzirom na njegovu predanost održavanju klupskih vrijednosti i pokazanog kajanja, te u skladu s klupskom kulturom korištenja pogrešaka kao prilike za učenje, Anwar El Ghazi će se uskoro vratiti treninzima i ostalim aktivnostima”, glasilo je saopštenje Mainza.

Ipak, El Ghazi se u srijedu ponovo oglasio na društvenim mrežama kako bi pojasnio svoj stav, gdje je poručio da “nema kajanja ili grižnje savjesti” i da je “protiv ubijanja svih civila”.

“Moj stav ostaje isti kao što je bio i kad je ovo počelo. Ja sam protiv rata i nasilja. Ja sam protiv ubijanja svih nevinih civila. Ja sam protiv svih oblika diskriminacije. Ja sam protiv islamofobije. Ja sam protiv antisemitizma. Ja sam protiv genocida. Ja sam protiv apartheida. Ja sam protiv okupacije. Ja sam protiv ugnjetavanja”.

To se ljudima u Mainzu nije svidjelo, pa su mu odlučili raskinuti ugovor.

“Mainz prekida ugovorni odnos sa El Ghazijem i daje momentalni otkaz igraču. Klub poduzima ovu mjeru kao odgovor na igračeve izjave i objave na društvenim mrežama”, stoji u saopštenju Mainza.

Ni to nije bio kraj, pa je El Ghazi za kraj objavio još jednu poruku u kojoj se osvrnuo na cijelu situaciju.

“Zauzimam se za ono što je ispravno, čak i ako to znači da sam jedini. Gubitak mojih sredstava za život je ništa u usporedbi s paklom koji se spušta na nedužne i ranjive u Gazi. Ne može biti nikakvog opravdanja za ubistvo više od 3500 djece u Gazi u posljednje tri sedmice…”, napisao je.

Iz Mainza su saopštili da je igračev ugovor raskinut zbog izjava i objava na društvenim mrežama, bez navođenja o kojim se objavama i izjavama radi.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE