Naslovnica Bosna i Hercegovina Mališani iz vrtića Regenbogen obradovali vršnjake iz Sigurne kuće

Mališani iz vrtića Regenbogen obradovali vršnjake iz Sigurne kuće

35
0

Spremili su paketiće koje su poslali trenutnim korisnicima Sigurne kuće, kako bi i njima barem malo uljepšali praznično vrijeme

Praznično vrijeme je najljepši period u godini za svakoga. Radost zbog proslave praznika, primanja i davanja poklona, druženja sa porodicom…

Ipak, u tom slavlju ne treba zaboraviti ni one koji u tim trenucima prolaze kroz težak period svog života.

Mališani iz sarajevskog vrtića Regenbogen, zajedno sa svojim učiteljicama, roditeljima i sponzorima, odlučili su da obraduju svoje vršnjake koji se nalaze u Sigurnoj kući. Spremili su paketiće koje su poslali trenutnim korisnicima Sigurne kuće, kako bi i njima barem malo uljepšali praznično vrijeme.

Sa radošću su spremali paketiće, pisali poruke podrške svojim vršnjacima, ali i razgovarali o nasilju u porodici, te funkciji Sigurne kuće i od kolikog je ona značaja za sve majke i njihovu djecu, koji se trenutno nalaze tamo.

Vrtić Regenbogen sa ponosom ističe ovu akciju i zahvaljuje se svim mališanima, njihovim roditeljima i sponzorima Violeta, Džajić comerc, PAK centar, Lego i MD rent a car, te najavljuje nove i slične akcije kojima će pomoći onima kojima je pomoć potrebna.

Na ovaj način žele da svojim mališanima podignu svijest o pomaganju drugima, drštvenoj odgovornosti, humanosti…

Prethodni članakCoutinho iz Barcelone ide u Aston Villu
Naredni članakEdis Mulalić novi trener Željezničara

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime