Naslovna Magazin Mama (48) oboljela od melanoma ima važno upozorenje za sve koji se “igraju s vatrom”

Mama (48) oboljela od melanoma ima važno upozorenje za sve koji se “igraju s vatrom”

Od admin
A+A-
Resetiraj

Mama oboljela od melanoma četvrtog stupnja ima važno upozorenje za sve one koji se, poput nje, putem solarija “igraju s vatrom”.
Carmen Oakes je u lipnju 2014. rečeno da je crveni madež na njezinim leđima kancerogen, ali uspješna operacija značila je da je sve očišćeno.

Međutim, unatoč strahu, 48-godišnjakinja nije mogla odustati od svoje 30-godišnje navike sunčanja i “igrala se vatrom” održavajući sunčanje gotovo svaki tjedan kako bi zadržala svoj zlatni sjaj, piše DailyMail.
U siječnju joj je u desnom plućnom krilu pronađena masa od deset centimetara i dijagnosticiran joj je metastatski melanom četvrtog stupnja.

Mama dvoje djece sada žali što nije poslušala njezino prvo upozorenje i krivi solarije za svoju razornu dijagnozu, upozoravajući druge da “izbjegnu uništavanje kože” svojim snažnim UV zrakama.
“Igrala sam se vatrom”

Carmen iz Portsmoutha, Hampshire, rekla je: “Igrala sam se vatrom, ali kako sam bila glupa, pomislila sam ‘oh, pa upravo su to izrezali’, nema daljnje opasnosti”.
Istaknula je kako je imala drugu priliku za život, ali se ipak vratila solariju.

“Molim vas, nemojte misliti da je preplanulost važnija od života. Solariji oštećuju vašu kožu. Stare te i ubijaju”, istaknula je Oakes.

‘Toliko je ljudi koji koriste te solarije u tako mladoj dobi, a ne shvaćaju da redoviti posjeti solariju izazivaju rak”, naglasila je.
Krenula je u solarij u dobi od 15 godina
Carmen je počela odlaziti u solarij s 15 godina, kada bi ona i njena sestra imale seanse od sat vremena, duge šest tjedana.
Izjavila je kako su od tada solariji postali intenzivniji pa posljednjih 20 godina ih posjećuje jednom tjedno kako bi uživala u desetominutnim sunčanjima.
Njezina 26-godišnja kći, Chloe Jones, primijetila je madež na maminim leđima u lipnju 2014. te ju je nagovarala da ode na pregled. Madež je uklonjen mjesec dana kasnije, ali testovi su potvrdili da je bio kancerogen pa su napravili drugi rez kako bi provjerili je li se proširio.
Daljnji testovi potvrdili su da je sve dobro, ali zabrinjavajuće iskustvo je nije spriječilo da se vrati korištenju solarija.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE