Naslovna Sport Messi: Evropa je za mene zatvorena knjiga

Messi: Evropa je za mene zatvorena knjiga

Od admin
A+A-
Resetiraj

U intervjuu za francuski “L'Équipe”, Messi je potvrdio i da je malo falilo da se vrati u Barcu 2021. godine, ali…

“Mogao sam da se vratim u Barcelonu, ali se nije dogodilo. Kada sam odlazio 2021. godine, dogodilo se iznenada. Moja prva ideja uvijek je bila da se vratim kući, da ponovo igram u dresu Barcelone, da tamo završim karijeru. O tome sam oduvijek sanjao. Ali, nije bilo moguće. Zato sam odlučio da dođem u Inter Miami”, rekao je Messi i dodao:

“Imao sam mnogo ponuda. Potpuno različitih. Od Barce, drugih evropskih klubova, iz Saudijske Arabije… Ali, mi smo odmah izabrali Miami i srećni smo zbog toga, jer se ovdje osjećamo jako dobro. Uživamo u svakom danu provedenom sa porodicom. Možemo mnogo toga da radimo zajedno, mogu da budem svakog trenutka sa suprugom i djecom, koja su mi najviše nedostajala. Miami je spektakularan grad, sa sjajnom klimom”.

Na pitanje da li je evropski fudbal zatvorena knjiga, Messi je rekao:

“Jeste, mislim da je tako. Hvala bogu, imao sam tu sreću da ostvarim fenomenalnu karijeru, osvojio sam sve o čemu sam sanjao u Evropi, gdje sam igrao tako dugo. Napravio sam novi korak dolaskom u SAD, pa ne vjerujem da ću se ikada više vratiti da igram u Evropi. Naravno, nedostajaće mi do kraja života igranje Lige prvaka ili La Lige, jer su to utakmice sa posebnim ukusom. Ali, uživam i ovdje koliko god mogu, tako da ne osjećam frustraciju”, rekao je Messi i otkrio da još ne zna čime će se baviti poslije kraja karijere:

“Znam da ćemo se vratiti da živimo u Barceloni. To je naš dom, gdje imamo naše navike, naše prijatelje. Ali, nemam predstavu čime ću se baviti. Nisam o tome ni razmišljao, niti želim. Želim da uživam kao fudbaler u godinama koje su ispred mene, da radim ono što sam oduvijek želio kao dječak. A, kada okačim kopačke o klin, potražiću svoj novi put. Trener? Ne vjerujem. Ali, sigurno će biti nešto u fudbalu, jer je on cijeli moj život”.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE