Naslovna Sport Milošević: U zabludi je svako ko misli da imamo bolje igrače od ovih

Milošević: U zabludi je svako ko misli da imamo bolje igrače od ovih

Od admin
A+A-
Resetiraj

– Imam četiri do pet igrača sa kartonima i mogućnost da propuste prvi meč baraža. Apelovat ću na voljnom momentu i da momci pokažu karakter, da odradimo što bolje možemo utakmicu – kazao je na pres-konferenciji “A” reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice sa Slovačkom.

Osvrnuo se i na meč sa Luksemburgom, ističući da porazi nisu nikome prijatni, ali da niko nije rekao da će put biti lagan.

– Kada sam došao, mišljenje svih je bilo da je situacija teška s obzirom na sve viđeno u kvalifikacijama, a tim je tada bio kompletan. Mi smo na prekjučerašnjoj utakmici igrali bez pet-šest momaka, od kojih je većina iz startne postave. Nisam to navodio, niti ovo sada pričam kao neko opravdanje. To smo probali da iskoristimo da dođemo do nekih novih igrača. Jasno je da su ljudi ljuti. Trebamo da izvučemo najbolje iz ovog i spremimo se za baraž – istakao je.

Selektor je dodao da nemamo bolje igrače od ovoga što trenutno imamo na raspolaganju.

“Onaj ko misli da imamo bolje igrače, živi u zabludi. Pretresli smo sve, imao sam tri spiska, ali to je to što imamo. Ne pričam napamet i ovo su stvari koje svi mogu razumjeti”, rekao je Milošević, koji ne razmišlja o tome da li će dobiti otkaz nakon sutrašnje utakmice.

“Ako javnost bude tražila da idem, nikakav problem, ujutro”, poručio je Milošević.

Reprezentativac Amar Dedić prokomentarisao je rezultate reprezentacije u kvalifikacijama za EURO 2024.

– Možemo reći da je teška situacija trenutno. Svjesni smo toga i osjetimo svi to. Moramo se spremiti za baraž koji nas očekuje u martu. U teškoj situaciji smo trenutno, moramo dati sve od sebe da to popravimo. Jedina poruka koju mogu poslati je da treba vjerovati u nas. Moramo svi zajedno da uspijemo u martu – naglasio je.

Večerašnji trening “A” reprezentativci će odraditi u 19.15 sati na stadionu “Grbavica” u Sarajevu, umjesto u Butmiru kako je prvobitno bilo planirano.

Kao što je od ranije poznato, Zmajevi su nakon oktobarskih utakmica izgubili i teoretske šanse da se kroz kvalifikacije plasiraju na Euro. Međutim, naša selekcija ima mogućnost da se na Euro plasira nakon baraža koji će se igrati u martu

Utakmica BiH i Slovačke igra se u nedjelju od 20.45h u Zenici.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE