Naslovna BiH Ministar Dizdar dao podršku održivom povratku u Stocu, Berkovićima i Ljubinju

Ministar Dizdar dao podršku održivom povratku u Stocu, Berkovićima i Ljubinju

Od admin
A+A-
Resetiraj

S načelnicima/gradonačelnicima je razgovarao o najznačajnijim infrastrukturnim projektima koje je neophodno realizirati u povratničkim sredinama.

Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica će u narednom periodu značajnije podržati projekte koji će popraviti uslove života povratnika, posebno u izgradnji putne komunikacije i druge infrastrukture kao preduslova za održivi povratak.

– Današnja posjeta je dodatni iskorak u saradnji Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i ovih lokalnih zajednica. Raduje me da je konačno riješen dugogodišnji problem nedostatka haremskog prostora za ukop u Stocu, jer su dva mezarja potpuno ispunjena. Ovaj primjer pokazuje da su pozitivni iskoraci i nužna saradnja na unapređenju uslova života povratnika ne samo mogućnost nego i realnost. Svi nivoi vlasti u državi Bosni i Hercegovini trebaju raditi i sarađivati u podržavanju održivog povratka i ostvarenju prava ove populacije. Sa načelnicima Ljubinja i Berkovića smo razgovarali o nekoliko značajnih infrastrukturnih projekata u povratničkim sredinama čija realizacija je prioritetna u ovim sredinama – istaknuo je ministar Dizdar.

Dizdar je prisustvovao i svečanosti prilikom proglašenja pobjednika u JU Srednja škola Stolac, a koja se odnosi na primjenu naučno utemeljenog programa prevencije nasilja i promocije zdravih životnih stilova kod mladih pod nazivom “Škola izvrsnosti”.

(Vijesti.ba / FENA)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE