Naslovnica Sport Miroslav Ćiro Blažević sutra postaje počasni građanin Travnika

Miroslav Ćiro Blažević sutra postaje počasni građanin Travnika

47

Nogometni trener podrijetlom iz mjesta Dolac na Lašvi trenutno vodi još jednu bitku sa rakom

Travničko Općinsko vijeće na sutrašnjoj sjednici, ako sve prođe kako je i najavljeno, usvojit će prijedlog odluke o proglašenju Miroslava Ćire Blaževića počasnim građaninom Travnika.

Usvajanje odluke najavila je tajnica Općine Travnik Aida Daul.

– Svi predsjednici klubova stranaka u Općinskom vijeću na sjednici kolegija Vijeća izjasnili su se da su za ovaj prijedlog te bi on trebao biti usvojen – rekla je Daul.

Dodala je i kako bi se sam Blažević vijećnicima trebao javiti video pozivom nakon usvajanja odluke.

Nogometni trener podrijetlom iz mjesta Dolac na Lašvi trenutno vodi još jednu bitku sa rakom, što ga je spriječilo da bude u Travniku prilikom rasprave o proglašenju počasnim građaninom, kao i snimanja dokumentarnog filma o njemu autorice Irene Škorić, koji je sniman u Kraljevici, Travniku i Zagrebu, a u pripremi je i igrani film.

Kao najveće dostignuće Blažević navodi osvajanje trećeg mjesta s reprezentacijom Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine. Vodio je i reprezentacije Bosne i Hercegovine, Švicarske i Irana, kao i niz uglednih klubova među kojima su Dinamo, Rijeka, Grasshopper, PAOK, Nantes itd.

Prethodni članakMladić u Čačku nožem ubio majku, oca i djeda
Naredni članakOBILJEŽAVANJE DANA ARMIJE REPUBLIKE BIH: DANAS ODRŽAN SASTANAK KOORDINACIONOG TIMA, DOGOVORENI SADRŽAJI I AKTIVNOSTI