Naslovna Sport Mlade bh. fudbalerke učestvuju na turniru u Portugalu

Mlade bh. fudbalerke učestvuju na turniru u Portugalu

Od admin
A+A-
Resetiraj
Pored domaće selekcije, protivnici bh. kadetkinjama još Španija i Češka.

Selektor Ilija Lucić je pozive uputio sljedećim igračicama:
Nadija Golubović (SFK 2000 Sarajevo), Aleksandra Panić (Borac), Bogdana Milićević (Radnik Bumerang), Lucija Landeka (Inter Posušje), Dragana Marinković (Radnik Bumerang), Anđelina Laketić (Radnik Bumerang), Marija Mihaela Maslać (Leotar), Katarina Majkić (Spartak 2013 Banja Luka), Natalija Mirković (SFK 2000 Sarajevo), Alisa Haseljić (Libero), Uma Hadžihajdarević (SFK 2000 Sarajevo), Una Rankić (Leotar), Petra Šušak (Široki Brijeg), Amila Abdukić (SFK 2000 Sarajevo), Sajra Bajrić (Iskra), Petra Kurešević (Radnik Bumerang), Elma Brković (Göteborg, Švedska), Ana Jurić (Leotar), Irina Erkić (Radnik Bumerang), Lina Hadžikadunić (SFK 2000 Sarajevo).
„Kada govorimo o očekivanjima, mi smo još početkom godine postavili cilj, a to je plasman među 21 selekciju u Europi. Kao što znate prethodne tri godine nismo uspijevali da budemo među tri selekcije u grupi, te smo takmičenje nastavljali u ligi B. Smatramo da smo kao ekipa sazreli za ostanak u ligi A, što nam omogućava direktnu borbu za Europsko prvenstvo. Što se tiče protivnika u grupi veoma dobro smo upoznati s kvalitetom istih. Dovoljno je reći da je tu selekcija Španjolske koja je svjetski i europski prvak. Sa domaćinom Portugalom smo već igrali 2021., kao i sa selekcijom Češke prošle godine. I pored kadrovskih problema izazvanih povredama nekoliko igračica, mi se ne predajemo i sigurno da ćemo dati sve od sebe da se predstavimo u najboljem svjetlu“, rekao je Lučić.
Igračice će se okupiti 22. oktobra na Ilidži, prenose Nezavisne novine.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE