Naslovnica Sport Mladi teniser se srušio nakon poraza u finalu, s terena ga odveli...

Mladi teniser se srušio nakon poraza u finalu, s terena ga odveli u kolicima

55

Menšik je i tokom meča nekoliko puta padao te se žalio na grčeve, a na kraju je teren morao napustiti uz pomoć liječnika koji su ga odvezli u kolicima kako bi mu se ukazala pomoć

Američki teniser Bruno Kuzuhara pobijedio je češkog tenisera Jakuba Menšika sa 7:6, 6:7, 7:5 u finalu Australian Opena u konkurenciji juniora. Meč je završio nakon tri sata i 45 minuta, a bio je toliko iscrpljujuć da su Menšika s terena odveli doktori u kolicima.

Čeh je na meč loptu Kuzuhare odservirao duplu servis-grešku, nakon čega se srušio i više nije ustajao dok do njega nisu došli doktori. U ranijem poenu igrala se dramatična razmjena od 33 udarca koju je Menšik izgubio, a očito ga je umor savladao nakon poraza.

Menšik je i tokom meča nekoliko puta padao te se žalio na grčeve, a na kraju je teren morao napustiti uz pomoć liječnika koji su ga odvezli u kolicima kako bi mu se ukazala pomoć. Ozbiljnijih posljedica srećom nema.

Incredible sportsmanship and incredible scenes 👏

🇺🇸 Bruno Kuzuhara defeats Jakub Mensik 7-6(4) 6-7(8) 7-5 and completes a sweep of the #AusOpen boys’ singles and doubles titles 🏆#AO2022 🎥: @wwos · @espn · @Eurosport · @wowowtennis pic.twitter.com/UY27L2yUU7

— #AusOpen (@AustralianOpen) January 29, 2022

Prethodni članakSlovenija razmatra skraćivanje perioda naknade za bolovanje na teret poslodavca
Naredni članakJeste li ukiselili kupus? Pet razloga zašto biste trebali