Naslovnica Unsko-sanski kanton MOGUĆE POVEĆANJE INVALIDNINA ZA RVI OD JANUARA 2022. GODINE

MOGUĆE POVEĆANJE INVALIDNINA ZA RVI OD JANUARA 2022. GODINE

109

– Ovo je na sastanku predstavnika općinskih organizacija RVI USK I FBIH, održanom danas u Bihaću, naveo Esad Delić, predsjednik Saveza RVI FBiH.
Na sastanku koji je održao sa predstavnicima svih općinskih organizacija, između ostalog bilo je riječi o povećanju invalidnina, usaglašavanju visine invalidnine u narednom periodu sa prosječnom platom u Federaciji, te dugogodišnjom problematikom nefunkcioniranja Kantonalnog saveza.
Oko 20 % RVI imaju samo 47 maraka primanja, a prosječna invalidnina je 360 maraka, rečeno je ovom prilikom. Razlog je to zašto je pod hitno potrebno poboljšati njihovu socijalnu situaciju. Predsjednik Federalnog saveza upoznao je članstvo da bi već od ovog mjeseca trebalo da dođe do povećanja invalidnina.
„Mi u kontaktu sa federalnim premijerom Fadilom Novalićem već smo neke stvari dogovorili. Vi znate kakva je politička situacija u FBiH sada, zategnuta. Malo nas je to usporilo, ali otprilike smo dogovorili da bi išli ove godine sa januarskim invalidninama sa povećanjem sa 6%“ objašnjava za RTVUSK predsjednik Saveza RVI FBiH Esad Delić.

Izvor: RTV USK

Prethodni članakEURO iskoristiti za stvaranje buduće baze rukometne reprezentacije BiH
Naredni članakNa Bjelašnici jutros -12 stepeni, danas oblačno sa snijegom u većem dijelu zemlje