Naslovna BiH Muškarcu koji je u Mostaru nožem povrijedio suprugu određen pritvor

Muškarcu koji je u Mostaru nožem povrijedio suprugu određen pritvor

Od admin
A+A-
Resetiraj

Osumnjičenom Edisu S. se stavlja na teret da je 1. novembra 2023. godine, oko 8 sati u Mostaru, u mjestu Vrapčići, u iznajmljenoj sobi, u objektu vlasništvo E. Š., u kojem je boravio sa suprugom i dvoje malodobne djece, u jednom trenutku nasrnuo na suprugu te ju je nožem pokušao četiri ili pet puta ubosti u vrat.

Oštećena je, braneći se od napada, pokušala spriječiti ubode u vrat i tom prilikom zadobila posjekotine na desnoj ruci i vratu, uslijed čega su joj nanesene lake tjelesne povrede.

Napadu je prethodio verbalni sukob, i to tako da se osumnjičeni obratio supruzi povišenim tonom govoreći joj: “Sve ću vas pobiti i ići u zatvor”.

Tužilaštvo je predložilo sudu da se pritvor osumnjičenom Edisu S. odredi iz razloga jer naročite okolnosti opravdavaju bojazan da će ponoviti kazneno djelo za koje se tereti ili da će dovršiti pokušano kazneno djelo ili da će učiniti kazneno djelo kojim prijeti, a za ta kaznena djela može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna, što je Općinski sud u Mostaru prihvatio i ocijenio sasvim utemeljenim i opravdanim, te odredio mjeru pritvora osumnjičenom.

Kantonalno tužilaštvo u Mostaru u saradnji s MUP-om HNK – PU Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno ovo kazneno djelo.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE