Naslovnica Unsko-sanski kanton NA 23. IZBORU AUTOMOBILA GODINE VRIJEDNO PRIZNANJE DODIJELJENO KOMPANIJI ‘BOSANKAR’

NA 23. IZBORU AUTOMOBILA GODINE VRIJEDNO PRIZNANJE DODIJELJENO KOMPANIJI ‘BOSANKAR’

64

– Kako je izbor održan online, tako su organizatori boravili u Bosanskoj Krupi kako bi kompaniji ‘Bosankar’, odnosno njenom vlasniku Franchi Giuseppe-u dodijelili nagradu menadžera godine u kategoriji proizvodnje…
Dobitnik, Franchi kaže da je od same nagrade bitnije vrijeme u kojem je dobio priznanje, jer je trenutno kako u BiH, tako i svijetu teško voditi kompaniju i još biti uspješan u tome.
Bila je ovo prilika da se nagrada uruči još jednom dobitniku sa područja USK. Najbolji vozač godine je Salih Ljubijankić iz Cazina, a odabrao ga je žiri od 11 članova, eminentnih sportskih auto radnika. Salih je u zadnje 3 godine već 2 puta dobitnik ove nagrade, a prvak države je zadnjih 5 godina.
Pored ovih poslovnih uspjeha Franchi će ubuduće moći djelovati i kroz udruženje Italijanskih privrednika koje je novoformirano u našoj državi, a on je jedan od osnivača. Prva sjednica je zakazana za 11. maj. Pored toga on je i jedan od kandidata za predsjednika udruženja, a ukoliko bude imenovan kaže da ima dosta planova i ideja kako uraditi veliki broj promjena na bolje u državi.

Izvor: RTV USK

Prethodni članakTIHA SANIČKA DOLINA: U SANICI SVE VIŠE SJEĆANJA I SVE MANJE MJEŠTANA
Naredni članakZelenski: Rusi potpuno uništili Mariuopolj, sada su se namjerili na još jedan grad