Naslovnica Unsko-sanski kanton NA SVJETSKOJ IZLOŽBI INOVACIJA I PODUZETNIŠTVA ‘EXPO 2020.’ PREDSTAVIO SE TURISTIČKI SEKTOR...

NA SVJETSKOJ IZLOŽBI INOVACIJA I PODUZETNIŠTVA ‘EXPO 2020.’ PREDSTAVIO SE TURISTIČKI SEKTOR GRADA BIHAĆA

85

– Predstavnici turističkog sektora Bihaća, zajedno s turističkim predstavnicima iz drugih dijelova BiH , predstavili su se, na svjetskoj izložbi “EXPO 2020.” Dubaiju.
Pored toga naš tim učestvovao je na forumima i panel diskusijama gdje su eksperti iz različitih djelatnosti iz oblasti turizma govorili o poslovnim prilikama, te najsavremenijoj tehnologiji i napretku, koje su postigle neke od vodećih država u oblasti razvoja turizma.
-Mi smo boravili u sedmici turizma, smatramo nužnim i izuzetno značajnim, posebno za gradove Sarajevo i Bihać s obzirom na broj turista iz Ujedinjenih Arapskih Emirata da je naše prisusstvo bilo obavezno bilo tamo. Pored toga grad Bihać je iskoristio priliku da bude prisutan na forumima, nekoliko foruma drugih zemalja, da ostvari nekoliko direktnih kontakata iz oblasti turizma što će sigurno u narednom periodu rezultirati pozitivnim rezultatima – rekao je Edin Moranjkić, savjetnik bihaćkog gradonačelnika.


Izvor: RTV USK

Prethodni članakSAD naložile porodicama zaposlenih u ambasadi u Ukrajini da napuste zemlju
Naredni članakTeško djetinjstvo filmske zvijezde: “Jedina u porodici nisam ostala trudna u 17. godini”