Naslovnica Magazin Na tradicionalnoj “Trahanijadi” proglašeni najbolji kuhari “supe nad supama”

Na tradicionalnoj “Trahanijadi” proglašeni najbolji kuhari “supe nad supama”

40

Najboljoj ekipi ovogodišnje trahanijade uručena je posebno izrađena nagrada koju je Turistička zajednica Grada Bihaća izradila sa malom lokalnom kompanijom Craft&Timber

Tradicionalna manifestacija „Trahanijada 2022“ koja ima za cilj promociju starog tradicionalnog jela, supe nad supama, kako je u Krajini zovu – trahane, održana je danas na Gelenderima. Na ovogodišnjoj manifestaciji učešće je uzelo ukupno 22 ekipe koje su od 11 do 13 sati pripremale trahanu, a potom istu nosili na degustaciju kod tročlanog žirija.

Stručni žiri čini Almir Kurtović ispred Turističke zajednice Grada Bihaća, Izet Šabić, makrobiotičar i Aida Džaferović, doktorica Biotehnoloških nauka, a u obzir su se uzimali kriteriji poput izgleda, okusa i gustoće.

Treće mjesto osvojila je ekipa Vrtić Fili, drugo mjesto osvojila je ekipa Ćevabdžinica Vezir, a pobjednik ovogodišnje „Trahanijade 2022“ ekipa Turistički klastera Unasana BBK Daj Krug.

Najboljoj ekipi ovogodišnje trahanijade uručena je posebno izrađena nagrada koju je Turistička zajednica Grada Bihaća, koja je organizator ove manifestacije, izradila sa malom lokalnom kompanijom Craft&Timber.

Manifestacija ima za cilj da ovo jelo učvrsti u krajiškoj gastro ponudi i uz mnoga druga jela doprinese izgradnji gastro turističke ponude Bihaća.

Autor: Fena

Prethodni članakSedmorici bivših pripadnika Vojske RS 91 godina zatvora za zločin u Štrpcima
Naredni članakBijela kuća: Iranski stručnjaci za dronove su na Krimu i pomažu Rusiji