Naslovna BiH Najavljene nove subvencije za aviolinije na Aerodromu Sarajevo

Najavljene nove subvencije za aviolinije na Aerodromu Sarajevo

Od admin
A+A-
Resetiraj

Poručio je da sarajevski aerodrom brojnim novim sadržajima konačno dobiva vizure modernih aerodroma u svjetskim metropolama.  

Ovom prilikom, ministar Mijatović se sastao s direktorom MAS-a Alanom Bajićem, s ciljem analize javnog poziva koji je prethodno proveden i koji je za rezultat imao povezivanje Sarajeva i Londona direktnom avio-linijom.  

Ministar Mijatović je ovom povodom poručio da su susret iskoristili kako bi uskladili plan daljeg djelovanja, u namjeri da se u što skorije vrijeme objavi još jedan javni poziv, za koji vjeruju da će rezultirati uspostavljanjem još većeg broja novih avio-linija.  

Planirano je da se objavi novi javni poziv za subvenciju avio-kompanija za 2024. godinu, na koji će se moći prijaviti avio-kompanije koje nisu bile u mogućnosti da apliciraju na prethodni, a koje su spremne uvrstiti Sarajevo u svoju mrežu destinacija od naredne godine.

“Naša namjera ostaje ista, a to je da u Kanton Sarajevo privučemo što veći broj turista i da tako osiguramo bolje poslovanje djelatnostima koje su povezane s turizmom”, poručio je ministar Mijatović.  

Pored značaja za turizam, uspostavljanje novih avio-linija značajno će olakšati poslovanje privrednicima koji u svakodnevnim razgovorima konstantno ističu problem nedostatka direktnih letova za ključne destinacije.  

Cilj je ubrzati privredne tokove, te velike svjetske centre približiti Sarajevu, a najefikasniji način za to je uspostava direktnih letova.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE