Naslovnica Bosna i Hercegovina Nakon američkih sankcija njemu i ATV- oglasio se Milorad Dodik

Nakon američkih sankcija njemu i ATV- oglasio se Milorad Dodik

89

Dodik je istakao da treće što mu pada na pamet jeste da je opet kažnjen, a da ne zna zbog čega

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da odluka SAD-a o uvođenju sankcija njemu i ATV-u je “toliko besmislena da ne zna ni kako bi je komentarisao, a da zvuči suvislo”.

SAD, pored Dodika, na crnu listu dodale i Alternativnu televiziju

“Možda je prvo što pada u oči vrijeme kada se ova odluka saopštava, dakle u predvečerje najradosnijeg hrišćanskog praznika Božića. Historijski smo kao narod napadani baš na velike praznike i znam da oni koji stoje iza ove odluke to znaju. Drugo što mi pada na pamet je da je zemlja koja se diči ljudskim pravima i slobodom medija sankcionisala upravo medij. Ako to nije napad na slobodu izražavanja i na slobodnu riječ, ne zmam onda šta je”, izjavio je Dodik Srni upitan da prokomentariše odluku SAD o uvođenju sankcija njemu i ATV-u zbog aktivnosti i prijetnji po stabilnost i teritorijalni integritet BiH.

Dodik je istakao da treće što mu pada na pamet jeste da je opet kažnjen, a da ne zna zbog čega.

Ambasador SAD-a: Sankcije su upozorenje svima koji su prijetnja stabilnosti i suverenitetu BiH

“Prvi put su rekli da kršim Dejtom, bez navođenja čime sam prekršio Dejtonski mirovni sporazum. Sada mi se, kako čujem, na teret stavlja i korupcija a da se protiv mene ni u BiH niti bilo gdje u svijetu ne vodi krivični postupak za korupciju”, navodi Dodik.

Tvrdi da ničim nije “doveo u pitanje ustavni poredak u BiH niti njenu stabilnost, te da ostaje nejasno šta su kreatori ovih sankcija imali na umu” kada su odlučili da ga opet kazne.

SAD uvele sankcije Milanu Tegeltiji i Mirsadu Kukiću: “Besramno zloupotrijebili svoj položaj za bogaćenje”

“Ovo su sankcije koje je izlobiralo nekoliko američkih službenika koji ne dijele viziju BiH kakvu ja imam i kakva je potpisana 1995. Ako misle da će me ovako disciplinovati grdno se varaju. Ja tek sada dobijam novi motiv da se borim za prava koja nam se otimaju 26 godina”, izjavio je Dodik.

Prethodni članakTražio jelenske rogove po šumi, pa našao tijelo muškarca za kojim se tragalo dvije godine
Naredni članakPOVODOM PRAVOSLAVNOG BOŽIĆA DELEGACIJA GRADSKE UPRAVE BIHAĆ POSJETILA PAROHIJSKI DOM