Naslovnica Magazin Nakon ćevapa, kupci su se sada tukli zbog plećke od 6,6 KM

Nakon ćevapa, kupci su se sada tukli zbog plećke od 6,6 KM

3

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ poručili su da bi premijerka Ana Brnabić i Vlada Srbije trebalo da podnesu ostavke zbog ozbiljne socijalne nejednakosti, “jeftinog i bijednog života” koji se najbolje oslikao u ovom

Krajem marta jednoj od trgovina Lidla u Beogradu je došlo do fizičkog obračuna zbog jeftinih ćevapa, a sada se dogodila slična stvar.

Naime, u Lidlu ali ovaj put u Leskovcu, kupci su se potukli zbog svinjske plećke. Kupci, uglavnom penzioneri, tukli su se za plećku na akciji od 400 dinara (oko 6,5 KM).

Sudeći po snimku, kupci su doslovno skakali jedni drugima po glavi.

Na drugom snimku se, pored opšte otimačine za jeftino meso, vide i scene kako se međusobno tuku kišobranima.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ poručili su da bi premijerka Ana Brnabić i Vlada Srbije trebalo da podnesu ostavke zbog ozbiljne socijalne nejednakosti, “jeftinog i bijednog života” koji se najbolje oslikao u ovom.

„Taj događaj nije nimalo smiješan ili zabavan, kako se prikazuje po društvenim mrežama. On ozbiljno upozorava da je ovaj narod spreman da poduzme očajničke mjere kako bi osigurao hranu po nižoj cijeni. Takav bijes i očaj dovest će do većih sukoba i nasilja u budućnosti“, navodi se u saopštenju.

Prethodni članakPoginuo irski relijaš Craig Breen
Naredni članakArcelorMittal prijavljen inspekciji: “Ljudi su ogorčeni, odlazi radna snaga”