Naslovnica Sport Nakon Đokovića i češka teniserka mora u isti hotel

Nakon Đokovića i češka teniserka mora u isti hotel

95

Vjeruje se da je ušla u zemlju s potvrdom o preboljenju koronavirusa

Češkoj teniserki Renati Voračovoj poništena je viza za ulazak u Australiju.

Voračova je, poput Novaka Đokovića, stigla u Melbourne s potvrdom o izuzeću od vakcinacije, ali je, za razliku od Đokovića, prošla graničnu kontrolu. Čak je i odigrala meč na turniru u Melbourneu, a onda su joj rekli da mora u karantinski hotel u kojem je i Đoković.

Vjeruje se da je ušla u zemlju s potvrdom o preboljenju koronavirusa, a to nije dovoljno da se uđe u Australiju jer Australci sada puštaju samo vakcinisane osobe.

Voračovoj je rečeno da mora uskoro napustiti zemlju, a još se ne zna hoće li se žaliti na tu odluku.

Đoković se žalio i čeka odluku suda do ponedjeljka.

Kriv Teniski savez?!

Procurio je dokument koji je Teniski savez Australije izdao 7. decembra, u kojem se navodi da se preboljenjem covida-19 u posljednjih šest mjeseci može dobiti izuzeće od vakcinacije i samim tim ući u Australiju. Ipak, to nije bilo tačno pa Đoković, a sada i Voračova, kako stvari stoje, ne mogu s takvom potvrdom igrati turnir.

Per @codesportsau, TA has given wrong info to the players (infection in the past 6 months as a valid exemption) on 7th December, after the federal government had notified TA in writing in November that a prior infection did not meet the requirements for quarantine-free travel.

— Saša Ozmo (@ozmo_sasa) January 7, 2022

Sukob ispred hotela

Ispred hotela u kojem se Đoković nalazi dogodio se manji sukob između njegovih pristalica i onih koji podržavaju migrante.

“Izbjeglice su dobrodošle, Đoković nije”, “Đokoviću, odje*i”, bile su poruke onih koji podržavaju migrante zatočene u hotelu u kojem je srpski teniser. Srbi su burno reagirali kada su ugledali te transparente pa je morala reagirati policija i kordonom razdvojiti dvije strane.

Prethodni članakORTOPEDSKA POMAGALA I KORISNICI: OSIGURANE JEDNOSTAVNIJE PROCEDURE NABAVKE
Naredni članakPotvrđena oslobađajuća presuda Jahji Vukoviću za ratovanje u Siriji