Naslovnica Sport Nakon neugodnog pitanja novinarke Đokovići odmah prekinuli presicu

Nakon neugodnog pitanja novinarke Đokovići odmah prekinuli presicu

69

Dotad vrlo pričljivi brat, tata, majka i stric nisu htjeli dati odgovor na pitanje svih pitanja

Pola sata je porodica Novaka Đokovića odgovarala na pitanja novinara uslijed porodične press-konferencije. Otac Srđan, majka Dijana, brat Đorđe i stric Goran obratili su se javnosti uslijed nastavka agonije u kojoj je Novak Đoković odlukom saveznog suca u Melbourneu oslobođen svih optužbi te mu je vraćena viza za boravak u Australiji.

Podsjetimo, sada odluku o njegovoj eventualnoj deportaciji može diskrecijskim pravom donijeti australski ministar imigracije Alex Hawke. Odluka se još čeka.

Nakon pola sata trajanja presice, Đokovićevi su počeli odgovarati na novinarska pitanja. Vješto je tim dijelom baratao uglavnom brat Đorđe, koji se izvrsno služi engleskim jezikom. Otac Srđan znao je dobaciti: “Ni oni nisu znali što čine u vezi Novaka. Ma, osvojit će on još 10 Grand Slam turnira, jedva čeka povratak na teren”.

No, onda je uslijedio pitanje jedne strane novinarke o tome što se dogodilo kad je 16. decembra Novak saznao da je pozitivan, kao što se navodi u njegovoj odbrani, a mediji su ovih dana podastrijeli brojne dokaze da je nakon tog PCR testa Nole svugdje hodao bez ikakvih mjera zaštite… No, porodica je u tom trenutku prekinula press-konferenciju. Otac Srđan Đoković je na to promrljao “neka pitaju suca”, a onda je riječ uzeo Đorđe Đoković.

“Presica je završena”, rekao je Novakov brat.

The Djokovic family news conference finished abruptly after Novak's brother was questioned about the postive COVID test Novak got on December 16th, which was revealed in court. 👇 pic.twitter.com/wLdkqXbeg1

— Sky Sports News (@SkySportsNews) January 10, 2022

Novak Đoković je 17. decembra, dan nakon što je saznao da je pozitivan na koronavirus,  uručio pehare najboljim takmičarima Teniskog saveza Beograda za 2021. Sa tog događaja objavljene su i fotografije Đokovića i nagrađenih mladih tenisera.

Prethodni članak“Huawei” plaćao put dvojici državnih ministara BiH i pozivao ih na prezentacije
Naredni članakKordić osudio ispisivanje grafita na Partizanskom spomen obilježju u Mostaru