Naslovna Magazin Nakon pet godina Sofia (9) upoznala donoricu koja joj je spasila život

Nakon pet godina Sofia (9) upoznala donoricu koja joj je spasila život

Od admin
A+A-
Resetiraj

Devetogodišnja djevojčica upoznala je ženu koja joj je prije sedam godina spasila život donacijom matičnih stanica.
Sofia Gardella iz Nottinghama našla se licem u lice s Danom Ernst Behme koja je u petak doletjela iz svog doma u Njemačkoj. Donorica je pronađena u Njemačkoj.

Nakon pet godina mailova, poziva i poruka, djevojčica se upoznala s donoricom
Otkriveno je da se genetski podudaraju kada je Sofia kao dvogodišnjakinja bila ozbiljno bolesna od rijetkog poremećaja krvi. Gđa Behme rekla je Sofiji da joj je drago što joj je mogla pomoći.

Par, koji je spojio dobrotvorni fond Anthonyja Nolana, bio je u kontaktu e-poštom pet godina, ali su se ujedinili u emotivnom susretu kada je gospođa Behme (52) izašla iz zrakoplova u zračnoj luci Birmingham.
Susret djevojčice i donorice pogledajte u nastavku.

Sofia je rekla: “Kada sam bila beba i kada mi je dala transplantaciju koštane srži, ne sjećam je se baš u glavi, ali htjela bih joj se zahvaliti.”

Gđa Behme je dodala: “Bila sam jako uzbuđena kada smo došli ovamo – bilo je puno adrenalina.”
Sofia se sada u potpunosti oporavila od kongenitalne amegakariocitne trombocitopenije (CAMT), što je značilo da je njezino tijelo proizvelo opasno nizak broj stanica koštane srži koje su potrebne za zgrušavanje krvi.

Izvršna direktorica fonda Anthonyja Nolana, Henny Braund, rekla je: “Tako mi je drago što Sofia i Dana napokon imaju priliku upoznati jedna drugu.”

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE