Naslovnica Bosna i Hercegovina Nakon što je napustio Socijaldemokrate, Vujović se ekspresno skrasio u novoj stranci

Nakon što je napustio Socijaldemokrate, Vujović se ekspresno skrasio u novoj stranci

26

Razlog za Vujovićev izlazak iz SD-a su kandidatske liste za predstojeće izbore, tačnije razmimoilaženje sa stavovima određenih članova stranke koji su mišljenja da nosilac ne treba biti neko ko nije Bošnjak

Jedan od osnivača Socijaldemokrata BiH Žarko Vujović napustio je tu stranku, nakon čega je prešao u Demokratsku frontu (DF).

Iz DF-a je danas saopćeno da je Žarko Vujović na njihovoj listi u Tuzlanskom kantonu, kao i Zlatan Begić, Mahir Mešalić i Dajana Čolić.

Razlog za Vujovićev izlazak iz SD-a su kandidatske liste za predstojeće izbore, tačnije razmimoilaženje sa stavovima određenih članova stranke koji su mišljenja da nosilac ne treba biti neko ko nije Bošnjak.

“Žarko Vujović i popularni tuzlanski sportista novi je član Demokratske fronte, a na idućim izborima ujedno će biti i nosilac kantonalne liste koalicije ‘Željko Komšić za građansku državu DF-GS”, saopćeno je.

Nosilac državne liste DF-a je Zlatan Begić, dok će federalnu listu nositi aktuelni zastupnik DF-a u Skupštini TK Mahir Mešalić.

Prethodni članakKurtagić iz Une na sigurno izvukao dva holivudska kaskadera: Ranije smo ih upozorili…(VIDEO)
Naredni članakVoditeljica se odlučila na operativni zahvat: Od septembra ću imati ljepše poprsje