Naslovnica Bosna i Hercegovina Ne, ovo nisu prizori iz rata: U BiH otvoren punkt javne kuhinje

Ne, ovo nisu prizori iz rata: U BiH otvoren punkt javne kuhinje

44

Od početka godine, ističu u tuzlanskom Merhametu, povećava se broj korisnika narodne kuhinje što se objašnjava teškom ekonomskom situacijom i drastičnim poskupljenjem glavnih životnih namirnica

Regionalni odbor Muslimanskog dobrotvornog društva Merthamet iz Tuzle poslije višemjesečnih priprema otvorio je novi punkt narodne kuhinje u prigradskom naselju Kiseljak, javlja Anadolu Agency (AA).

Raniji punktovi narodne kuhinje Imaret nalazili su se u Tuzli, Kalesiji, Lukavcu i Gračanici, ukupno 19, na kojima se dnevno dijeli 2.400 obroka. Naselje Kiseljak nastanjuje veliki broj romskih porodica koji su po obroke dolazili u centralnu kuhinju u Tuzli. Nakon otvaranja punkta hrana će im se dijeliti u neposrednoj blizini njihovih stambenih objekata.

“Najveći broj zahtjeva za pomoć u vremenu pandemije COVID-19 stizao nam je upravo s tog područja. Dolaskom zime situacija je dodatno pogoršana i ovi ljudi će od sada redovno dobijati kuhane obroke i hljeb, a vikendom i praznicima ćemo dijeliti suhe obroke. Uključujući naše ranije korisnike i novoprijavljene, u Kiseljak ćemo svakodnevno distribuirati više od 200 obroka”, ističe Mensura Husanović, dikretorica HO Merhamet MDD Regionalni odbor Tuzla.

Podršku tuzlanskom Merhametu u otvaranju još jednog punkta narodne kuhinje pružili su u gradskoj upravi.

Od početka godine, ističu u tuzlanskom Merhametu, povećava se broj korisnika narodne kuhinje što se objašnjava teškom ekonomskom situacijom i drastičnim poskupljenjem glavnih životnih namirnica. Zbog toga je nedavno otvoren i punkt narodne kuhinje u naselju Svatovac na području Grada Lukavac.

Nisvet Jusić
Prethodni članakDa li ćemo se vječno morati revakcinisati svakih par mjeseci?
Naredni članakDemonstranti pred Vladom Srbije tražili odlazak Rio Tinta, najavili nove blokade