Naslovnica Svijet Negatori genocida protestovali ispred zgrade RTCG zbog emitovanja filma “Quo vadis, Aida?”

Negatori genocida protestovali ispred zgrade RTCG zbog emitovanja filma “Quo vadis, Aida?”

105

Učesnici protesta kazali su da odluka Javnog servisa da emituje “Quo Vadis, Aida?” nije dobra i da film “ne doprinosi rasvjetljavanju činjenica”

Protest protiv odluke Javnog servisa da emituje film “Quo Vadis, Aida?” održan je sinoć ispred zgrade RTCG, a učesnici su poručili da ovaj “ne doprinosi rasvjetljavanju činjenica”. Na ulazu u zgradu RTCG, tokom trajanja protesta, postavili su transparent na kom je pisalo “Srebrenica nije genocid”.

Protest su organizovali NVO “Zavjetnici Tvrdoš Nikšić” i NVO “Stupovi”, piše RTCG.

Učesnici protesta kazali su da odluka Javnog servisa da emituje “Quo Vadis, Aida?” nije dobra i da film “ne doprinosi rasvjetljavanju činjenica”. Negirali su genocid, uprkos svim presudama međunarodnih i domaćih sudova.

Slavko Perošević, jedan do članova, ističe da Srbi iz Crne Gore nikada neće prihvatiti te teze.

“Može da se razmatra na nekim nivoima da li se u Srebrenici dogodio određeni zločin. Sigurno je da se i dogodio. Strijeljanje ratnih zarobljenika može da se tretira kao ratni zločin, ali nikako kao genocid. Nećemo dozvoliti da se ta teza genocidnosti i taj sramni žig nametne čitavom narodu i kao Srbi iz Crne Gore ćemo se uvijek i do kraja boriti protiv toga”, rekao je Perošević.

Podsjetimo, Skupština Crne Gore usvojila je rezoluciju o genocidu u Srebrenici 17. juna ove godine.

Prethodni članakUSK: 72 NOVOZARAŽENA SLUČAJA U PROTEKLA 24 SATA
Naredni članakSarajevo jutros jedan od najzagađenijih gradova svijeta