Naslovnica Magazin Neobičan prizor: Ženka psa kangala usvojila jagnje

Neobičan prizor: Ženka psa kangala usvojila jagnje

90

Pastirski pas budnim okom čuva stado ovaca na farmi u selu Kayadibi, a vlasnik stada je iznenađen kada je vidio koju još ulogu u stadu je pas preuzeo

U svijetu postoji mnogo primjera neobičnih prijateljstava i veza između različitih vrsta životinja, a jedan od takvih je i slučaj iz turske provincije Sivas u kojoj ženka psa kangala svojim mlijekom hrani jagnje, javlja Anadolu Agency (AA).

Pastirski pas budnim okom čuva stado ovaca na farmi u selu Kayadibi, a vlasnik stada je iznenađen kada je vidio koju još ulogu u stadu je pas preuzeo.

Naime, jagnje je jednog dana prestalo dojiti vlastitu majku i počelo dojiti jednogodišnju ženku kangala koja ga nije odbila u tome.

“Janje je to možda učinilo jer mu majka nije davala dovoljno mlijeka. Naš kangal je usvojio jagnje jer ima istančan instinkt da zaštiti ovce. Jagnje doji i majku i psa“, kazao je suvlasnik farme i uzgajivač ovčarskih pasa Zabit Bektas.

I seoski starješina Vedat Celebi je kazao da su mještani iznenađeni prizorima sa farme koje povezuju sa snažnim majčinskim instiktom kod životinja.

Prethodni članakAmnesty International traži od Bidena da zatvori Guantanamo
Naredni članakUIO NA GP IZAČIĆ ZAPLIJENILA ROBU VRIJEDNU 76 HILJADA KM