Naslovna BiH Nešić: Mjere sigurnosti u BiH podignute na viši nivo

Nešić: Mjere sigurnosti u BiH podignute na viši nivo

Od admin
A+A-
Resetiraj

Nešić je rekao da sigurnosne agencije u BiH uspješno izvršavaju svoje redovne zadatke, te da očekuje da tako i ostane.

– Pratimo događaje kako u regionu tako i u svijetu i očekujemo da nas ni jedan događaj neće iznenaditi – naveo je Nešić.

On je ukazao i na dešavanja u Francuskoj i u Austriji, podsjetivši da su i te zemlje podigle nivo sigurnosti zbog opasnosti od terorizma.

Francuska Generalna direkcija za civilno vazduhoplovstvo saopštila je danas da su sigurnosna upozorenja izdata na osam aerodroma u toj zemlji, dok je Slovenija podigla procjenu ugroženosti od terorizma na srednji nivo, što je treći od pet nivoa opasnosti, a i Austrija je podigla nivo terorističke opasnosti na četvrti nivo i donijela odluku da u narednom periodu gotovo 200 vojnika izađe na ulice, prvenstveno Beča.

(Vijesti.ba)

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE