Naslovnica Bosna i Hercegovina Nešić u Briselu, najavljeni sastanci s komesarima EU

Nešić u Briselu, najavljeni sastanci s komesarima EU

1

Planiran je sastanak i s ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Filipom Adžićem te zamjenikom generalnog direktora Generalne direkcije EU za unutrašnje poslove (DG HOME) Olivierom Onidijem

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić danas će boraviti u radnoj posjeti Briselu gdje će imati niz sastanaka sa zvaničnicima Evropske unije (EU).

Nešić će imati odvojene sastanke s komesarom EU za susjedstvo i proširenje Oliverom Varhelyijem, komesarkom EU za unutrašnje poslove Ylvom Johansson i komesarom EU za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama Janezom Lenarčičem, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Planiran je sastanak i s ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore Filipom Adžićem te zamjenikom generalnog direktora Generalne direkcije EU za unutrašnje poslove (DG HOME) Olivierom Onidijem.

Nešić će tokom posjete Belgiji, u petak učestvovati i na Dunavskoj bezbjednosnoj konferenciji.

Tema skupa na visokom nivou bit će jačanje međunarodne policijske saradnje za jačanje sigurnosti u dunavskom regionu, posebno u vezi s ilegalnim migracijama, krijumčarenjem ljudi, trgovinom ljudima i zaštitom kritične infrastrukture, kao i utjecajem rata u Ukrajini na sigurnost u ovom regionu.

Prethodni članakUstavni sud BiH odlučuje o Schmidtovim izmjenama Izbornog zakona i Ustava FBiH