Naslovna USK Nevjerovatan rezultat! Bihaćki pčelari sa sajma meda u Tuzli donijeli, čak, 30 zlatnih medalja za kvalitet meda

Nevjerovatan rezultat! Bihaćki pčelari sa sajma meda u Tuzli donijeli, čak, 30 zlatnih medalja za kvalitet meda

Od admin
A+A-
Resetiraj

Na nedavno održanom Međunarodnom sajmu meda u Tuzli pod nazivom „Medena Tuzla“ članovi Udruženja pčelara Bihać osvojili su 30 zlatnih medalja za med i pčelinje proizvode.
Najbolji je to ostvareni rezultat jednog bh. udruženja na ovom prestižnom Međunarodnom sajmu pčelarstva koji se održava već gotovo dvije decenije.

Naime, ove godine na sajmu su učestvovali pčelari iz 21 zemlje svijeta koji su poslali čak 535 uzoraka meda i pčelinjih proizvoda na fizičko-hemijsku analizu.
Bihaćki med dobio je najviše ocjene za kvalitetu od stručnjaka s Tehnološkog fakulteta Tuzla. Rezultat jer to predanog rada, dobre tehnologije ali i zdravog i čistog bihaćkog podneblja u kome se košnice nalaze.

Kako je uz ostalo kazao Elvir Šehić predsjednik Udruženja pčelara u Bihaću, izlagači sa ovog dijela BiH su briljirali na ovom takmičenju što je potvrda kvaliteta ovdašnjeg meda kao i ozbiljnosti i pristupa pčelara u proizvodnji meda i odnosu prema pčelama.

/rtvusk
 
 

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE