Naslovnica Magazin “Nisam se bojala”: Ruski vojnici zaspali u selu, starija žena m ukrala...

“Nisam se bojala”: Ruski vojnici zaspali u selu, starija žena m ukrala im streljivo

26

Žena je rekla da se nije bojala kada su ruske snage ušle u njezino selo Peremoha, i odlučila je da ih “razoruža” te je dala streljivo ukrajinskim vojnicima kada su nedavno došli u njezino selo

Starija žena u selu u okolici Kijeva tokom okupacije ukrala je streljivo od ruskih vojnika dok su spavali, prenijela je njemačka novinska agencija dpa.

Žena je potom sakrila plijen u zečju kućicu i kasnije ga predala ukrajinskim vojnicima, napisala je ukrajinska novinska agencija UNIAN, pozivajući se na video koji je na Telegramu objavio savjetnik ukrajinskog ministarstva unutarnjih poslova Anton Heraščenko.

Žena je rekla da se nije bojala kada su ruske snage ušle u njezino selo Peremoha, i odlučila je da ih “razoruža” te je dala streljivo ukrajinskim vojnicima kada su nedavno došli u njezino selo, prenosi UNIAN.

VIDEO: 👏 A woman residing in the village of Peremoha in the Kyiv region nicked a box of ammunition from the Russian occupiers.

The woman hid the ammo in a rabbit cage, and after the liberation of the village she handed it over to the Armed Forces! pic.twitter.com/0fq6dUPYZO

— WAR IN UKRAINE 2022 (@WARUKRAINE2022) April 4, 2022

Nisvet Jusić
Prethodni članakZvanično objavljeni kandidati za najkorisnijeg igrača NBA lige
Naredni članakUkrajinci: Ubijeno skoro 20.000 ruskih vojnika, uništena velika količina vojne opreme