Naslovnica Bosna i Hercegovina Njemački ministar zdravstva poziva na stroža pravila

Njemački ministar zdravstva poziva na stroža pravila

79

On je u četvrtak u emisiji RTL-a rekao da se razmatraju nova pravila koja bi dopuštala ulazak u restorane samo gostima koji su primili dvije doze vakcine i imaju negativan test na Covid-19

Njemački ministar zdravstva Karl Lauterbach rekao je da će možda biti potrebni stroži propisi o fizičkoj distanci u pubovima i restoranima kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa.

On je u četvrtak u emisiji RTL-a rekao da se razmatraju nova pravila koja bi dopuštala ulazak u restorane samo gostima koji su primili dvije doze vakcine i imaju negativan test na Covid-19.

O novim mjerma će se raspravljati u petak na sastanku regionalnih čelnika s kancelarom Olafom Scholzom.

Lauterbach je restoranski posao nazvao “problematičnim područjem”.

“Često sjedite satima bez maske”, objasnio je.

Rekao je da je u takvim situacijama potrebna bolja zaštita od potencijalne infekcije te ne isključuje dodatna ograničenja kontakta, prenosi dpa.

U međuvremenu, Bavarska udruga hotela i restorana odbacila je stroža pravila.

Čelnica udruge Angela Inselkammer upozorila je na bilo kakve ishitrene odluke i napomenula da bi prestroge mjere mogle dodatno naštetiti poduzećima koja već imaju gubitke tokom pandemije.

Poduzimanje takvih mjera u januaru, mjesecu koji je ionako izrazito slab u smislu prodaje, manje-više bi značilo još jednu blokadu, tvrdi Inselkammer.

Autor: Fena

Prethodni članakNaslovi za Halep, Anisimovu i Barty
Naredni članakOglasio se jedan od policajaca sa snimke na kojoj se pjevaju četničke pjesme