Naslovnica Sport NK Čelik: Klub napreduje uprkos opstrukcijama iz Gradske uprave

NK Čelik: Klub napreduje uprkos opstrukcijama iz Gradske uprave

53

Glavno ročište u predmetu protiv Grada Zenica, napominju, zakazano je za 23.05.2022. godine

Nogometni klub Čelik svakodnevno napreduje u svim segmentima, povećava se broj partnera i sponzora, dugovanja su iz dana u dan sve manja, a najveći uteg u procesu potpunog oporavka mu predstavlja onaj ko bi mu trebao biti najveća podrška – Gradska uprava Grada Zenica, naveli su u saopćenju za javnost zeničkog kluba.

Podsjećaju kako je Gradska uprava Grada Zenica, putem kršenja Sporazuma o međusobnoj saradnji, oštetila NK Čelik Zenica za iznos od 297.132,48 KM, od čega na glavnicu otpada 277.647,00 KM, dok 19.485,48 KM duga otpada kamate.

– Kao što je od ranije poznato, sredstva od zakupnina poslovnih prostora u Stadionu “Bilino polje” ne bi bila korištena za tekuće poslovanje, nego isključivo za vraćanje dugovanja.

Navedenim iznosom NK Čelik isplatio bi sva dugovanja prema preostalim licima koja nisu blokirala račun kluba, dok bi ostatak sredstava bio iskorišten za skidanje četiri blokade s glavnog klupskog računa čime bi se napravio ogroman korak ka konačnom vraćanju u potpuno zakonito poslovanje, nakon gotovo 20 godina – ističe se u tom saopćenju.

Glavno ročište u predmetu protiv Grada Zenica, napominju, zakazano je za 23.05.2022. godine, kada očekuju da će “pred cijelom zeničkom i bosanskohercegovačkom javnosti odgovoriti na sve spinove koje Gradska uprava uzaludno plasira gotovo 18 mjeseci”.

– Za to vrijeme, Grad Zenica je od NK Čelik „oteo“ gotovo 300.000 KM, pokušao prekinuti plaćanje reprograma, poslao nalog za rušenje bilboarda na zapadnoj tribini, obustavio plaćanje električne energije zbog čega je došlo do isključenja struje na dijelu stadiona, odbio inicijativu za dodjelu terena za treniranje koje bi klub sagradio, po prvi put obračunao komunalnu naknadu za korištenje Bilinog polja u iznosu od 11.858,88 KM za godinu, podnio krivičnu prijavu protiv rukovodstva Čelika, a sve to kako bi klub ostao bez sredstava, dobio suspenziju za odigravanje utakmica zbog nemogućnosti isplate dugovanja ili, pak, kleknuo pred klupskim neprijateljima i molio za pomoć.

Ni jedno, ni drugo, ni treće se nije desilo niti će se desiti, zahvaljujući upravo podršci članova, navijača, brojnih donatora i sponzora. I zato, zbog svih navedenih opstrukcija Gradske uprave, dužnost svakog Čelikovca je nastaviti pomagati voljeni klub i učestvovati u najzdravijoj lokalpatriotskoj priči u državi i šire – konačnom oporavku zeničkog simbola. Iz inata prema svima koji nam podmeću noge, iz ljubavi prema Čeliku! – stoji u saopćenju NK Čelik, koji se ove godine takmiči u Drugoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine – Centar.

Autor: Fena

Prethodni članakStoltenberg: NATO bi mogao pomoći odbrambene kapacitete BiH
Naredni članakUkrajina: Pronašli smo 26 tijela ispod dvije srušene zgrade