Naslovnica Bosna i Hercegovina Novalić: Krize donose probleme u blokadama kada novac ne pomaže

Novalić: Krize donose probleme u blokadama kada novac ne pomaže

11
0

Na sastanku je, kaže, razgovarano i o pitanju proizvodnje hrane, napominjući da krize donose probleme u blokadama kada novac ne pomaže nego samo vlastiti izvori proizvodnje

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić posjetio je danas Orašje gdje je razgovarao s premijerom Posavskog kantona Đurom Topićem o aktuelnoj situaciju u tom kantonu kao i projektima koji se realiziraju.

Na sastanku je, kaže, razgovarano i o pitanju proizvodnje hrane, napominjući da krize donose probleme u blokadama kada novac ne pomaže nego samo vlastiti izvori proizvodnje.

– Imamo namjeru osigurati dovoljnu proizvodnju pšenice i uljarica, kao što imamo dovoljnu proizvodnju mlijeka. Zato smo danas u Posavskom kantonu, koji je naša osnovna žitnica, gdje je proizvode značajne količine i pšenice i uljarica. Namjera je da to dodatno podržimo u Posavskom i drugim kantonima koji su privredno orijentirani kako bi imali dovoljnu proizvodnju za Federaciju – pojasnio je Novalić.

Kaže da će iz tog razloga posjetiti i Brčko Distrikt gdje se nalazi fabrika ulja Bimal. U Posavskom kantonu se proizvode uljarice koje su resurs za proizvodnju ulja zbog čega bi trebalo uspostaviti vezu između njih koja će biti prepoznata u izradi budžeta za narednu godinu.

Prethodni članak55.000-ti korisnik usluge MojaTV na području Kantona Tuzla
Naredni članakIzložba “Srebrenica – Hronologija jednog genocida”: Sudski utvrđenim činjenicama protiv negiranja

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime