Naslovnica Bosna i Hercegovina Novi detalji šokantnog zločina u Njemačkoj: Poznat motiv ubistva djevojčice?

Novi detalji šokantnog zločina u Njemačkoj: Poznat motiv ubistva djevojčice?

1

Policija je pronašla Luizino tijelo u šumi u blizini tunela na nekadašnjoj željezničkoj stanici Wildenburg

Dvije djevojčice osumnjičene su za ubistvo 12-godišnje djevojčice iz Freudenberga, javili su ove sedmice njemački mediji. Djevojčica je pronađena mrtva u nedjelju, a kasnije je potvrđeno da je bila žrtva ubistva.

Istražitelji i dalje ne spominju mogući motiv, ali sumnja se da je motiv ubistva osveta.

– Motiv koji imaju djeca da bi naudila nekoj osobi, on možda nije jasan odrasloj osobi – rekao je tužitelj Mario Manvajler, piše Bild.

Podsjetimo, Luiza F. iz Frojdenberga provela je subotu sa svojom najboljom prijateljicom (13), a roditelji su kasnije prijavili nestanak kada su bezuspješno pokušali dobiti kćerku na mobitel. Luizina prijateljica rekla im je kako je Luiza sama krenula kući pješke te joj je rekla javiti se kada stigne, ali to nije učinila što ju je zabrinulo.

Kada su roditelji u 19.45 prijavili nestanak djevojčice policiji njene prijateljice su bile sumnjive zbog kontradiktornih izjava koje su dale.

Dva dana kasnije, policija je pronašla Luizino tijelo u šumi u blizini tunela na nekadašnjoj željezničkoj stanici Wildenburg. Djevojčica je bila izbodena, a sve je šokiralo kada su za ubistvo osumnjičene njezina prijateljica i još jedna djevojčica.

Zbog velikog broja uboda i težine ozljeda na djevojčičinom tijelu tužitelji govore i u takozvanom “pretjeranom ubistvu”. Neslužbeno Luizina najbolja prijateljica (13) je nagovorila mlađu djevojčicu da ubije Luizu.

Komšije su navodno vidjele kako djevojčice zajedno odlaze u šumu, a nakon napada vratile su se u kuću Luizine najbolje prijateljice.

Nakon što je njeno tijelo pronađeno na nasipu, njeni prijatelji su sutradan ponovo pozvani na razgovor. Djevojčice su u ponedjeljak pred roditeljima i psiholozima suočene sa proturječnim izjavama koje su dale, nakon čega su priznale zločin.

Prethodni članakZemljotres ponovo pogodio Tursku
Naredni članakŽene kratko odmaraju i malo spavaju. Pored redovnog posla, ulažu u brigu o kućanstvu i djeci