Naslovna USK Novi napad! Medvjed u Bihaću ubio magarca

Novi napad! Medvjed u Bihaću ubio magarca

Od admin
A+A-
Resetiraj

foto: Ilustracija
U bihaćkom naselju Vedro Polje zabilježen je novi napada medvjeda.

Kako saznajemo, na privatnom posjedu u vlasnštvu Š.M. (39), medvjed je ubio jednog magarca, dok je drugog teže povrijedio.
O svemu je obaviještena policija u Bihaću.

U proteklih mjesec dana na području Bihaća zabilježeno je nekoliko napada od strane medvjeda. Većinom se radi o napadu na domaće životinje i materijalnoj šteti na objektima.
Podsjećamo, u Bihaću je nedavno održan sastanak ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK-a, MUP USK-a PU Bihać, Lovačke organizacija Bihać, Veterinarske stanica Bihać, Komrada Bihać, Nacionalnog parka Una i MZ Luke na kojem su dogovorene aktivnosti, mjere i radnje koje je nužno poduzeti kako bi se otklonila opasnost prisutnosti medvjeda u urbanoj zoni, odnsno kako bi se ovaj problem riješio primjenom člana 19. Zakona o lovstvu. S tim u vezi, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK-a, uz pribavljeno mišljenje Lovačke organizacije, Veterinarske stanice i Zavoda za javno zdravstvo, hitno će zatražiti dozvolu za odstrjel od nadležnog Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH, s obzirom na ugrežnost života i imovine stanovnika, te činjenicu da aktivnosti na hvatanju zamkama i druge metode do sada nisu dale rezultate.

Slični članci

O nama

Buzimpress.ba je pouzdan i informiran online portal posvećen pružanju najsvježijih lokalnih i regionalnih vijesti iz Bužima i okoline, prateći najvažnije događaje i teme koje oblikuju život zajednice. Sadrži bogat spektar članaka, intervjua i reportaža kako bi svojim čitateljima omogućio sveobuhvatan uvid u vijesti iz Krajine.

@2023 – Sva prava zadržana. Designed and Developed by HAJ CODE