Naslovnica Bosna i Hercegovina Novinar koji je izvještavao o kriminalu i nasilju ubijen ispred svoje kuće

Novinar koji je izvještavao o kriminalu i nasilju ubijen ispred svoje kuće

67

Tihuana je postala jedan od najnasilnijih gradova Meksika zbog sukoba među narko-bandama

Meksički fotoreporter preminuo je nakon što je upucan u glavu ispred svoje kuće u gradu Tihuani na sjeveru zemlje, rekli su zvaničnici u ponedjeljak.

Margarito Martinez, 49, radio je više od jedne decenije u Tihuani za nekoliko nacionalnih i međunarodnih novinskih kuća čiji je fokus na kriminalu i nasilju bandi koje je ostavilo ožiljke na grad, smješten na granici između SAD-a i Meksika nasuprot San Dijegu.

Ured državnog tužioca u matičnoj državi Tihuane, Baja California, rekao je da su zvaničnici koji su odgovorili na poziv hitne pomoći oko podneva pronašli Martinezovo tijelo ispred njegove kuće sa povredom glave uzrokovanom vatrenim oružjem.

Kolega novinar iz Baja Kalifornije rekao je da je Martinez bio uključen u državni program koji ima za cilj da zaštiti živote novinara.

Yet another journalist was assassinated in Mexico. Margarito Martínez was a freelance photojournalist who was shot dead in front of his house today in Tijuana. Journo José Luis Gamboa was murdered in Veracruz just a few days ago.The calendar year changes but the murders continue. pic.twitter.com/3U3j5XaMOK

— 𝓐𝓷𝓭𝓪𝓵𝓪𝓵𝓾𝓬𝓱𝓪 (@Andalalucha) January 17, 2022

– Nedavno je ušao u program zaštite jer je dobijao prijetnje – rekao je novinar koji je zatražio anonimnost.

Tihuana je postala jedan od najnasilnijih gradova Meksika zbog sukoba među narko-bandama.

Prethodni članakCijene goriva ponovo skočile, očekuju se nova poskupljenja roba i usluga
Naredni članakZora Vidović će biti saslušana u Tužilaštvu BiH zbog napada na ustavni poredak