Naslovnica Bosna i Hercegovina Novinari napustili press konferenciju Macrona i Metsole

Novinari napustili press konferenciju Macrona i Metsole

68

Ranije je iz njihovih ureda najavljeno da će to biti konferencija za novinare, a ne samo njihove izjave

Novinari su napustili konferenciju za medije nakon što francuski predsjednik Emmanuel Macron i nova šefica Evropskog parlamenta Roberta Metsola nisu željeli odgovarati na njihova pitanja, javlja Anadolu Agency (AA).

Macron je na današnjoj sjednici Evropskog parlamenta u Strasbourgu predstavio program francuskog predsjedavanja Evropskom unijom, a potom je sa jučer imenovanom predsjednicom Evropskog parlamenta Robertom Metsolom obratio novinarima.

Ranije je iz njihovih ureda najavljeno da će to biti konferencija za novinare, a ne samo njihove izjave.

Međutim, Macron i Metsola su po dolasku u salon za konferenciju saopćili da neće primati pitanja novinara, zbog čega je većina novinara napustila salon.

Macron je čestitao novoj šefici EP-a Metsoli i napustio salu tako što je održao četverominutni rezime svog prethodnog izlaganja sa sjednice EP-a.

Na upit novinara zašto nisu mogli postaviti pitanja, Macron je rekao da je u decembru 2021. održao veliku konferenciju za novinare u Parizu i da ne osjeća potrebu da dodatno komentariše svoje izjave sa sjednice EP-a.

Novinari su i na Twitteru reagirali na takve stavove Macrona.

EU journalists walking out of a Macron – Metsola press conference which will take no questions from the media pic.twitter.com/LcwcJSdK2C

— Mehreen (@MehreenKhn) January 19, 2022

Prethodni članakOdsječeni od svijeta: Pogledajte trenutak kada cunami pogađa otočnu državu
Naredni članakKrivokapić uzvraća udarac Abazoviću: Podnio sam inicijativu za smjenu