Naslovnica Bosna i Hercegovina Nužan oprez zbog poledice i magle na pojedinim putevima u BiH

Nužan oprez zbog poledice i magle na pojedinim putevima u BiH

62

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na širem području Bihaća, kao i na putu Ključ – Sanski Most

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok je zbog niske jutarnje temperature poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva, naročito u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, javlja Anadolu Agency (AA).

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na širem području Bihaća, kao i na putu Ključ – Sanski Most. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) upozorili su i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelovali su na vozače da voze opreznije te vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog izvođenja minerskih radova, danas od 13 do 15 sati, doći će do privremene obustave saobraćaja u trajanju do 15 minuta na dionici magistralnog puta Krupac – Trnovo na lokalitetu kamenoloma “Krupačke stijene” u mjestu Kijevo.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (od 22 do 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica – Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Prethodni članakMujakić se vraća na Koševo
Naredni članakU Sloveniji više od šest hiljada novozaraženih