Naslovnica Bosna i Hercegovina Nužan oprez zbog poledice i magle na pojedinim putevima u BiH

Nužan oprez zbog poledice i magle na pojedinim putevima u BiH

34
0

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na širem području Bihaća, kao i na putu Ključ – Sanski Most

U većem dijelu Bosne i Hercegovine saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok je zbog niske jutarnje temperature poledica moguća na zasjenjenim dijelovima puteva, naročito u višim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima, javlja Anadolu Agency (AA).

Magla mjestimično smanjuje vidljivost na širem području Bihaća, kao i na putu Ključ – Sanski Most. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BiHAMK) upozorili su i na učestale odrone na brojnim dionicama. Apelovali su na vozače da voze opreznije te vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Zbog izvođenja minerskih radova, danas od 13 do 15 sati, doći će do privremene obustave saobraćaja u trajanju do 15 minuta na dionici magistralnog puta Krupac – Trnovo na lokalitetu kamenoloma “Krupačke stijene” u mjestu Kijevo.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic – Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (od 22 do 6 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Jablanica – Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Grude – Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac – Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča – Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Prethodni članakMujakić se vraća na Koševo
Naredni članakU Sloveniji više od šest hiljada novozaraženih

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime