Naslovnica Sport Obavljeno kada počinje rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige

Obavljeno kada počinje rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige

24

Naime, Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH je na sjednici u ponedjeljak odabrao izvođača radova za ovaj projekat

Radovi na potpunoj rekonstrukciji glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH počet će u prvoj polovini maja, saopćeno je iz Nogometnog saveza BiH.

Naime, Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH je na sjednici u ponedjeljak odabrao izvođača radova za ovaj projekat.

Na raspisani međunarodni javni poziv su dostavljene dvije ponude – konzorcija Support in sport Eastern Europe Insaat ve Spor Hizmetleri anonim sikreti i Bucomerc te konzorcija Wickr gruop a.s. Češka, Hellasod SA Grčka i Tarkett sports B.V.

– Nakon analize dostavljene dokumentacije, Komisija je utvrdila da obje ponude ispunjavanju zadate kriterijume. Međutim, sagledavanjem svih bitnih elemenata iz ponude, poštujući sve zadane parametre i propisane procedure, Komisija je donijela jednoglasnu odluku kojom se kao najbolja ponuda i to zbog ponuđene bolje cijene i kraćeg roka za realizaciju projekta, prihvata ponuda konzorcija Wickr gruop a.s. Češka, Hellasod SA Grčka i Tarkett sports B.V., navodi se u saopćenju iz Saveza.

Izvršni odbor NSBiH je prihvatio prijedlog Komisije i proglasio ponudu prednje navedenog konzorcija kao najbolju ponudu. Projekat je, kako ističu, u cjelosti spreman jer su sada stvoreni svi preduslovi za nesmetan početak radova na stadionima Premijer lige BiH.

Nisvet Jusić
Prethodni članakU Sloveniji od danas maske u zatvorenim prostorima nisu obavezne
Naredni članakBesplatni pregledi i sterilizacija kućnih ljubimaca tokom cijele godine