Naslovnica Svijet Od ponedjeljka nova pravila za ulazak u Austriju, evo šta se mijenja

Od ponedjeljka nova pravila za ulazak u Austriju, evo šta se mijenja

79

Oni koji nisu primili treću dozu cjepiva moraju na granici pokazati PCR test ili ići u karantinu nakon dolaska. Izolacija će završavati nakon PCR testiranja i negativnog testa

Austrija je zbog omikron varijante koronavirusa odlučila pooštriti uvjete na granicama pa će od ponedjeljka samo cijepljeni s tri doze i oni koji su preboljeli covid-19 moći slobodno ući u državu, rekao je u petak ministar zdravstva Wolfgang Mueckstein.

Oni koji nisu primili treću dozu cjepiva moraju na granici pokazati PCR test ili ići u karantinu nakon dolaska. Izolacija će završavati nakon PCR testiranja i negativnog testa.

To se ne odnosi na trudnice i one koji se ne mogu cijepiti iz zdravstvenih razloga, što se mora dokazati medicinskom potvrdom. Posebna pravila donesena su za djecu.

Djeca školske dobi smiju ući u državu s dokazima o dovoljnom testiranju, što znači tri puta sedmično. Za mlađe od 12 godina ne vrijede te mjere.

“Ova stroža pravila su veliki izazov, posebno za one koji za božićne blagdane putuju u inostranstvo. Ali, one su posebno potrebne u ovom razdoblju u kojem se Austrija bori protiv širenja omikrona”, rekao je Mieckstein.

Prethodni članakPOD NAZIVOM ‘MOJA PERCEPCIJA PREVENCIJE KORUPCIJE’ U CAZINU ODRŽANA JAVNA DEBATA
Naredni članakBale, Isco i Marcelo na izlaznim vratima u Realu?