Naslovnica Bosna i Hercegovina Odbor za vanjsku politiku britanskog parlamenta u posjeti BiH

Odbor za vanjsku politiku britanskog parlamenta u posjeti BiH

25
0

Ujedinjeno Kraljevstvo se snažno zalagalo za uspostavljanje mira na Balkanu i ima postojano naslijeđe u odbrani civila i čuvanju mira, stabilnosti i demokratije u Bosni i Hercegovini

Delegacija Odbora za vanjsku politiku parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva posjetit će Bosnu i Hercegovinu od 26 do 28. januara, saopćeno je Britanske ambasade u BiH.

Prethodnih mjeseci parlament Ujedinjenog Kraljevstva iskazao je snažan interes za situaciju u BiH, uključujući i održavanjem nekoliko tematskih debata i upućivanjem parlamentarnih pitanja vezanih za BiH. Tokom posjete BiH, delegacija će sagledati postojeću političku situaciju, regionalni kontekst i ulogu UK u pružanju podrške pozitivnim promjenama. Razgovaraće sa izabranim zvaničnicima, predstavnicima civilnog društva i lokalnih vlasti, te međunarodnim partnerima.

Tom Tugendhat, predsjedavajući Odbora za vanjsku politiku, rekao je:

“Ujedinjeno Kraljevstvo se snažno zalagalo za uspostavljanje mira na Balkanu i ima postojano naslijeđe u odbrani civila i čuvanju mira, stabilnosti i demokratije u Bosni i Hercegovini. Danas, zemlja se suočava sa najvećom prijetnjom zadnjih decenija. Naša posjeta će pomoći Odboru u razumijevanju šta je to što UK, i šira međunarodna zajednica, još mogu učiniti da pomognu.”

Prethodni članakMeteorolozi za sutra najavljuju malo toplije vrijeme
Naredni članakBraća nasmrt prebila očuha jer im je seksualno zlostavljao polusestru

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime