Naslovnica Unsko-sanski kanton ODRŽANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA BIHAĆ

ODRŽANA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA BIHAĆ

50

– Zbog izostanka nekolicine vijećnika, dnevni red 20. sjednice nije dobio potrebnu većinu. Nakon zasjedanja Kolegija za 12 sati je sazvana nova sjednica.
Ona se odnosi na formiranje Foruma građana putem kojeg će lakše kandidirati projekte za svoje mjesne zajednice prema višim nivoima vlasti. 
Data je saglasnost na Odluku o raspisivanju izbora za članove savjeta i predsjednike mjesnih zajednica koji će biti održani 23. i 24. aprila ove godine.  Vijećnici su danas  dali saglasnost na Odluku o načinu držanja i zaštiti pasa i mačaka kao kućnih ljubimaca, te napuštenih i izgubljenih pasa. 
„Odgovorno vlasništvo je osnovni princip na kojem se temelji Odluka o načinu držanja i zaštiti pasa i mačaka, te napuštenih i izgubljenih pasa.  Svi vlasnici su u obavezi da registriraju svoje ljubimce u skladu sa Zakonom o dobrobiti životinja.  Odlukom će biti omogućena pomoć volonterima i organizacijama koji se brinu o napuštenim životinjama“, kazala je tokom sjednice Vildana Zulić,  šef Službe za strateško planiranje, upravljanje projektima i komunalne djelatnosti.


Izvor: RTV USK

Prethodni članakTeniseri BiH uspješno završili pripreme za meč protiv Tunisa
Naredni članakUmro Mark Lanegan, jedan od pionira muzičkog pravca grunge