Naslovnica Bužim ODRŽANO DRUŽENJE BIVŠIH PRIPADNIKA HAMZI I GAZIJA

ODRŽANO DRUŽENJE BIVŠIH PRIPADNIKA HAMZI I GAZIJA

274
0

U prostorijama MZ Zaradostovo, odakle su 1993. godine i krenuli u bitku “Munja 93”, sinoć je održano tradicionalno druženje bivših pripadnika jedinica “Hamza i Gazija”.

Prilika je ovo da kako je istaknuto da se bivši saborci vide, druže i prisjete trenutaka zajedno provedenih u ovim jedinicama tokom odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Kako kažu, samo mjesto održavanja za njih je simbolično, jer su u proteklom ratu prostorije MZ Zaradostovo bile kasarna pripadnika “Hamzi”.

Druženju je prisustvovao i načelnik Općine Bužim Mersudin Nanić, koji je prigodnim obraćanjem uputio poruku svim bivšim pripadnicima ovih jedinica da budu jedinstveni kao što su to bili u ratu. U ime Koordinacije boračkih udruženja prisutne je pozdravio predsjednik Edham Eminić, a nakon njega bivšim saborcima se obratio i Sead Jusić, zadnji komandant 505. viteške bužimske brigade. Druženju su prisustvovali i predsjedavajući i dopredsjedavajući općinskog vijeća Suvad Šahinović i Nermin Porić, kao i bivše starješine 505. viteške brigade.

  

Obilježavanje godišnjice bitke “Munja 93” završava danas polaganjem cvijeća na turbetu generala Izeta Nanića i šehida 505. Viteške brigade, prijemom porodica poginulih boraca u akciji “Munja 93”, te posjetom i historijskim satom na spomen obilježju na Kedića glavici.

Izvor: JUCKSI
Prethodni članakOD POSLJEDICA ZARAZE KORONAVIRUSOM U USK PREMINULE ČETIRI OSOBE
Naredni članakEKO-VAT: Građevinska i okolišna dozvola za mHe “Zlate” nisu poništene

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime